Letnia sałatka z cukinii z jajkiem

4.5 (173 ocen)

  • Dla 1 osoby

328 g gotowej sałatki dostarcza:141 kcal11 g białka6 g tłuszczy11 g węglowodanów198 mg cholesterolu

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 mała cukinia (150 g)
    1 średnia marchewka (60 g)
    1 jajko (62 g) ugotowane
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    kilka oliwek zielonych (ja wzięłam 5)
    50 ml jogurtu naturalnego 2% tłuszczu
    ząbek czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Letnia sałatka z cukinii z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zdrowo_jedz 1. Cukinię i marchewkę obieramy obieraczką do warzyw (tak aby postały wstążki). Jajko dzielimy na ćwiartki, zaś oliwki kroimy na pół.
  • 2. Na talerzu układamy cukinię i marchewkę, na nie kładziemy jajko i dodajemy oliwki.
  • 3. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do jogurtu, którego doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Warzywa na talerzu polewamy sosem jogurtowym i posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować