Letnia sałatka z fasolki z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Też tak macie, że latem jedlibyście warzywa do oporu. Ja tak, i taką oto sałateczkę przygotowałam sobie do pracy. Serdecznie zapraszam!

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża garść fasolki szparagowej żółtej
    2 ogórki zielone
    garść kolorowych pomidorów koktajlowych
    1/2 czerwonej cebuli
    1/3 czerwonej papryki szpiczastej
    3 jajka
    sól, pieprz do smaku
    1 czubata łyżka śmietany 12%
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka octu
    1/2 łyżeczki miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajka na twardo

Letnia sałatka z fasolki z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.
    Fasolkę obrać i ugotować do miękkości. Ostudzić i pokroić na średniej długości kawałki.
    Ogórka umyć, osuszyć i rozkroić na pół. Wydrążyć łyżeczka nasiona, pokroić w pół plasterki. Małe pomidorki zostawić, duże przekroić na pół. Cebulę i paprykę pokroić w krążki.
  • 2. Do miski wrzucić wszystkie rozdrobnione składniki, poza jajkami. Doprawić solą i pieprzem. W małej miseczce wymieszać śmietanę, musztardę, ocet i miód. Dodać do sałatki, delikatnie wymieszać. Sałatkę przełożyć na ozdobny półmisek i poukładać jajka podzielone na ćwiartki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować