LETNIA SAŁATKA WARZYWNA Z SOSEM MIODOWO-MUSZTARDOWYM

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kolorowa sałatka z wyjątkowym sosem - odmieni wygląd Twojego stołu i zachwyci gości wyglądem i smakiem. :)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 małych ziemniaków,
    5-6 łyżek groszku Bonduelle,
    4 rzodkiewki,
    3 jajka ugotowane na twardo,
    1/2 cebuli czerwonej,
    2 większe garście mieszanki sałat ze szpinakiem,
    2 pomidorki,
    łyżka posiekanego szczypiorku;
    sos: 2 łyżki śmietany, łyżka majonezu, łyżeczka ostrej musztardy, 1/2 łyżeczki płynnego miodu.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Letnia sałatka warzywna z sosem miodowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotuję w mundurkach w osolonej wodzie, obieram. Kroję w kostkę.
    Jajka dzielę na ósemki, cebulę drobno siekam.
    Sałatę myję i osuszam, groszek osączam z zalewy.
    Z rzodkiewek i pomidorów wycinam kwiatki (naokoło zygzakiem małym nożykiem z czubkiem).
    Przygotowuję sos z podanych składników - mieszam do momentu dokładnego połączenia się.
    Na talerzu układam składniki: z wierzchu - sałata z cebulą, kolejno: ziemniaki, groszek i jajka posypane szczypiorkiem. Całość dekoruję kwiatkami i polewam przygotowanym sosem (lub podaję w oddzielnym naczyniu).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować