ROLADKI DROBIOWE Z GRZYBAMI

0 (0 ocen)

Moi rodzice bardzo lubią zbierać grzyby, w sezonie zajadamy się świeżymi , po sezonie mrożonymi i suszonymi .Te roladki uwielbia cała moja rodzina , są proste w wykonaniu i smakują wykwintnie :-) Często goszczą na rodzinnych uroczystościach.

Składniki:

  • SKŁADNIKI: 4 OSOBY

    - 2 średniej wielkości piersi z kurczaka
    - 40 dag grzybów (mogą być również mrożone)
    - 4 plasterki sera żółtego
    - 1 mała cebula
    - natka pietruszki
    - 1 łyżka masła
    - jajka
    - bułka tarta
    - sól , pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Roladki drobiowe z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić, podzielić na cząstki , ugotować w niewielkiej ilości posolonej wody. Następnie udusić razem z cebulą pokrojoną w kostkę na łyżce masła .
    Do podduszonych i ostudzonych grzybów dorzucić sporą ilość posiekanej natki pietruszki , doda pięknego koloru i aromatu . Farsz doprawić solą i pieprzem do smaku .
    Następnie rozbić pierś , delikatnie oprószyć solą i pieprzem , ułożyć na niej plasterek sera i farsz grzybowy , zwinąć brzegi . Panierować w jajku i bułce
    tartej formując zgrabne roladkę . Czynności powtarzać przy każdej kolejnej . Roladki ułożyć w rondlu na rozgrzanym tłuszczu ( ja używam klarowanego masła )
    i dusić pod przykryciem ok 20 min na małym ogniu .
    SMACZNEGO !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować