Lekka zupa z kurczakiem

4.5 (184 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dietetyczna zupa

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1/3 kapusty pekińskiej
    1 marchewka
    kawałek pora, zielona część
    3-4 łodygi selera naciowego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3/4 szklanki mleka
    1 łyżeczka ostrej pasty z chili
    1/2 łyżeczki soli ziołowej
    po pół łyżeczki słodkiej papryki i ziół prowansalskich
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Lekka zupa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka zalać wodą, zagotować, zebrać pianę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, pora i selera naciowego pokroić w plasterki, wrzucić do mięsa, wymieszać, dodać przyprawy. Gotować około 10-15 minut. Kapustę poszatkować i dodać do zupy, gotować około 10 minut. Koncentrat wymieszać z mlekiem i wlać do zupy. Gotować jeszcze 5 minut. Filet wyjąć z zupy i pokroić. Zupę podawać z mięsem, do smaku doprawić pieprzem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kapusta Seler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

zupa z sercami

To może cię zainteresować