Lekka sałatka z chrupiącym kurczakiem panierowanym w polencie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Lekka, zdrowa i bardzo syta - wspaniała!

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 pierś z kurczaka
    2 garści ulubionej mieszanki sałat
    3 jajka
    pół pęczka rzodkiewki
    2 pomidory
    2 kromki ciemnego pieczywa wieloziarnistego
    2 łyżki kaszki kukurydzianej
    2 łyżki słodkiej wędzonej papryki w proszku
    sól
    pieprz

    Sos czosnkowy
    2 czubate łyżki jogurtu 0 %
    ząbek czosnku
    odrobina soku z cytryny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Polenta

Lekka sałatka z chrupiącym kurczakiem panierowanym w polencie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka lekko rozbijamy następnie panierujemy w przyprawach i kaszce kukurydzianej.
    Smażymy na patelni teflonowej z odrobiną oliwy, na mocno złoty kolor przez około 8 minut.
    Cheb rozkładamy na suchej patelni, rumienimy, następnie nacieramy przekrojonym ząbkiem czosnku.
    Przygotowujemy sos czosnkowy, jogurt mieszamy z sokiem cytrynowym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, mieszamy.
    Sałatę myjemy, rozkładamy w głębokiej misce. Pomidory i ugotowane jajka kroimy w ćwiartki, rzodkiewkę w plasterki. Na wierzch rozkładamy pokrojonego w wąskie plastry kurczaka oraz pokrojony chleb. Całość polewamy sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować