Lekka sałatka z chrupiącym kurczakiem panierowanym w polencie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś kurczaka lekko rozbijamy następnie panierujemy w przyprawach i kaszce kukurydzianej.
Smażymy na patelni teflonowej z odrobiną oliwy, na mocno złoty kolor przez około 8 minut.
Cheb rozkładamy na suchej patelni, rumienimy, następnie nacieramy przekrojonym ząbkiem czosnku.
Przygotowujemy sos czosnkowy, jogurt mieszamy z sokiem cytrynowym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, mieszamy.
Sałatę myjemy, rozkładamy w głębokiej misce. Pomidory i ugotowane jajka kroimy w ćwiartki, rzodkiewkę w plasterki. Na wierzch rozkładamy pokrojonego w wąskie plastry kurczaka oraz pokrojony chleb. Całość polewamy sosem czosnkowym.
Komentarze