Warzywne leczo z kuskusem

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne i kolorowe leczo. Głównymi składnikami leczą są papryka, cukinia, pieczarki i kuskus. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag cukinii
    1 papryka żółta
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    1 duży ząbek czosnku
    15 dag pieczarek
    2 łyżki oleju
    1 szkl wody
    6 łyżek kuskusu
    2 łyżki ketchupu z cukini
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    sól prowansalska do smaku
    sól paprykowa do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Leczo

Warzywne leczo z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Papryki i cukinię myjemy i wycieramy ściereczką. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w duże kawałki. Cukinię kroimy w dużą kostkę.
    Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojoną cebulę i czosnek, paprykę i smażymy przez około 5 minut. Dodajemy cukinię i przesmażamy przez kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i zagotowujemy.
    W międzyczasie pieczarki czyścimy i kroimy w dużą kostkę, przekładamy na patelnię z warzywami. Do ugotowanego lecza wsypujemy kuskus i gotujemy razem przez chwilę. Dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować