Pierś z kurczaka z kalarepką i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne danie przygotowane z piersi kurczaka z dodatkiem kalarepki i kolorowej papryki. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag piersi z kurczaka
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    1/2 zielonej papryki
    1 cebula
    2 duże ząbki czosnku
    1 średnia kalarepka
    1 szkl wody
    2 łyżki oleju
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    słodka papryka do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z kalarepką i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka z kalarepką i papryką 1. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w sporą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Papryki myjemy i usuwamy pestki, kroimy w kostkę. Kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę.
    Pokrojone mięso, cebulę i czosnek smażymy na rozgrzanym oleju, gdy cebula będzie szklista przekładamy do garnka z gotującą się wodą.
    Następnie przesmażamy przez chwilę paprykę i dodajemy kalarepkę smażymy razem przez około 5 minut i dodajemy do garnka, gotujemy do miękkości.
    Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, gotujemy razem przez chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować