Leczo Kapuściane

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zdrowa i sycąca potrawa pełna witamin. Idealna zarówno na obiad, jak i kolację.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 0,5 główki średniej kapusty
    - 2 duże pomidory
    - 1 duża czerwona papryka
    - 1 duży bakłażan
    - 2-3 liście laurowe
    - kilka ziarenek ziela angielskiego
    - 3-4 duże ząbki czosnku
    - 1 średnia cebula
    - przyprawa uniwersalna
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo kapuściane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo z kapusty 1. 1. Kapustę szatkujemy a następnie kroimi na mniejsze kawałki, po czym wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy aż stanie sie lekko miękka;
    2. Pomidory, paprykę i bakłażana kroimy w kostkę;
    3. Bakłażana solimy i odstawiamy na 15 do miski wyścielonej papierowym ręcznikiem. Po upływie tego czasu, odsączamy go z nadmiaru wody;
    4. Podgotowaną kapustę wykładamy do brytfanki bądź naczynie żaroodpornego, dodajemy resztę warzyw, drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i liście laurowe;
    - Brytfankę/naczynie żaroodporne wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni idusimy ok.50-60minut aż wszystkie warzywa staną się miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować