Leczo kapuściane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Kapustę szatkujemy a następnie kroimi na mniejsze kawałki, po czym wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy aż stanie sie lekko miękka;
2. Pomidory, paprykę i bakłażana kroimy w kostkę;
3. Bakłażana solimy i odstawiamy na 15 do miski wyścielonej papierowym ręcznikiem. Po upływie tego czasu, odsączamy go z nadmiaru wody;
4. Podgotowaną kapustę wykładamy do brytfanki bądź naczynie żaroodpornego, dodajemy resztę warzyw, drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i liście laurowe;
- Brytfankę/naczynie żaroodporne wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni idusimy ok.50-60minut aż wszystkie warzywa staną się miękkie.
Komentarze