• 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W sezonie na cukinię - obowiązkowa pozycja w menu :)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 większej cukinii
    4 papryki
    1 duża cebula
    2 laski kiełbasy
    1 koncentrat pomidorowy
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzał 2 łyżki oleju. Cebulę obrać i posiekać, wrzucić na olej i podsmażyć 2-3 minuty. Kiełbasę pokroić w plasterki, wrzucić do cebuli i smażyć 5 minut. Cukinię wydrążyć i pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Wlać około 3/4 szklanki wody, wymieszać, przykryć i dusić około 15 minut. Paprykę wydrążyć, pokroić w kostkę, dodać do garnka, gotować 5 minut, dodać koncentrat, wymieszać. Można dolać wodę jeśli całość jest zbyt gęsta. Wsypać po łyżeczce przypraw, wymieszać, gotować jeszcze 5 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować