Łazanki z kiszoną kapustą

4 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 57 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Za każdym razem powtarzam sobie, że na święta kupię tyle składników, ile potrzebuję. Niestety, za każdym razem jest to samo. Promo, promo, promo...to biorę ja! A co...a potem jest jak z sałatką jarzynową po świętach XD Kapusty kupiłem "tonę", więc podwijam rękawy i do dzieła biorę się. Łazanki polecają się nie tylko po świętach.
Arek Gie

  • 57 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    4 łyżki oleju
    200 g cienkiej kiełbasy
    250 g boczku wędzonego
    250 g kapusty kiszonej
    300 g makaronu łazanki
    1/2 łyżeczki mielonego kminku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4 (4 ocen)

Zobacz również:

Łazanki

Łazanki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łazanki z kiszoną kapustą 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.
    Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę, pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek i smażymy aż cebula się zeszkli.
    Kapustę odciskamy, drobno kroimy, dodajemy do kiełbasy i boczku, chwilę razem smażymy-cały czas mieszamy, by kapusta nie przywarła do dna. Zalewamy szklanką wrzątku, wsypujemy kminek i dusimy pod przykryciem, do miękkości kapusty (około 45-50 min.). W razie potrzeby wodę uzupełniamy.
    Następnie wrzucamy makaron, podgrzewamy i dokładnie łączymy z pozostałymi składnikami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Kapusta kiszona Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować