Łazanki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę płuczemy,przekładamy do garnka,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości,następnie dokładnie odcedzamy.
Cebule obieramy i kroimy w kostkę,następnie smażymy do miękkości i zrumienienia na rozgrzanym oleju.
Usmażoną cebulę przekładamy do kapusty razem z olejem na którym się smażyła.
Całość przesmażamy przez kilka minut cały czas mieszając.Przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i przyprawą do dań z kapusty.
2.Do mąki dodajemy sól,wbijamy jajka i zagniatamy ciasto.Następnie ciasto wałkujemy,kroimy w paski,a następnie w kwadraty.Pokrojone łazanki układamy na posypanej mąką stolnicy i zostawiamy na około pół godziny do podsuszenia.
3.Następnie łazanki gotujemy w osolonej wodzie z olejem do miękkości,odcedzamy.
Ugotowane łazanki przekładamy do gorącej kapusty i dokładnie mieszamy.Podajemy.
Komentarze