Łazanki z kiszoną kapustą

4.99 (143 ocen)

  • 2 godz.

Takie danie jest bardzo syte.Możemy je przygotować na piątkowy bezmięsny obiad.Wykonanie łazanek nie jest trudne,a są dużo smaczniejsze od kupnych.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Kapusta:
    50 dag kapusty kiszonej
    2 duże cebule
    olej do smażenia
    sól i pieprz do smaku
    przyprawa do dań z kapusty

    Łazanki:
    2 szklanki mąki pszennej
    3 duże jajka
    1 łyżeczka soli

    Dodatkowo:
    mąka pszenna do posypania stolnicy
    1 łyżka oleju
    sól do gotowania łazanek
Wystaw ocenę:

4.99 (143 ocen)

Łazanki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta. 1. Kapustę płuczemy,przekładamy do garnka,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości,następnie dokładnie odcedzamy.
    Cebule obieramy i kroimy w kostkę,następnie smażymy do miękkości i zrumienienia na rozgrzanym oleju.
    Usmażoną cebulę przekładamy do kapusty razem z olejem na którym się smażyła.
    Całość przesmażamy przez kilka minut cały czas mieszając.Przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i przyprawą do dań z kapusty.
  • Łazanki. 2. Do mąki dodajemy sól,wbijamy jajka i zagniatamy ciasto.Następnie ciasto wałkujemy,kroimy w paski,a następnie w kwadraty.Pokrojone łazanki układamy na posypanej mąką stolnicy i zostawiamy na około pół godziny do podsuszenia.
  • Kapusta z makaronem. 3. Następnie łazanki gotujemy w osolonej wodzie z olejem do miękkości,odcedzamy.
    Ugotowane łazanki przekładamy do gorącej kapusty i dokładnie mieszamy.Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kapusta Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować