Kurczak z białym sosie

4.41 (194 ocen)

  • 15 min

Pyszny szybki obiadek z czosnkową nutą

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szt pierś z kurczaka podwójna
    2 ząbki czosnku
    Sól morska
    bulion drobiowy kostka
    1 łyżka masła
    pieprz biały
    mąka
    1/2 szklanki śmietany
Wystaw ocenę:

4.41 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z białym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z piersi kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę. Czosnek wyciskamy i nacieramy nim kurczaka , solimy do smaku. Mięso odstawiamy na ok 15 min. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy kurczaka. Posypujemy ok 2 łyżkami mąki - mieszamy.
  • 2. Zalewamy rozpuszczonym bulionem drobiowym. Mieszamy aby dobrze połączyć mąkę z bulionem. zagotowujemy i gotujemy aż sos lekko zgęstniej , dodajemy śmietanę i doprawiamy pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować