Kurczak sułtański

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

smaczne danie z kuchni hinduskiej

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kurczak
    3 łyżki masła klarowanego
    1/2 szklanki rodzynek
    1/2 szklanki płatków migdałowych
    1 puszka groszku konserwowego
    3 ząbki czosnku
    2 cebule
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1 łyżeczka imbiru
    sok z 1/2 cytryny
    sól
    1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak sułtański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kurczaka zdjąć skórę i podzielić go na cztery części.
    Oprószyć go solą.
    Masło rozgrzać w rondlu i zrumienić porcje kurczaka z każdej strony, a następnie wyłożyć
    go na talerz. Na tym samym maśle podsmażyć na złoty kolor cebulę pokrojoną w półplasterki.
    Dodać drobno posiekany czosnek, paprykę ostrą, imbir i sok z cytryny.
    Smażyć 1 minutę, a następnie dodać kurczaka.
    Na osobnej patelni rozgrzać łyżkę masła, wsypać rodzynki i migdały i podsmażać około 2 minuty
    ciągle mieszając.
    Dodać do kurczaka, wlać wodę i dusić na wolnym ogniu aż kurczak będzie bardzo miękki.
    Na sam koniec wsypać groszek i zagotować.
    Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Kurczak Rodzynki

Notka redakcyjna

PPWS_01-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.96 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
makowiec sułtański

4.96 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Makowiec sułtański

lucyna19 Makowiec z rodzynkami i orzechami w kruchym cieście. 1 godz. 30 min

0 (0 ocen)

deserki

To może cię zainteresować