Podudzia kurczaka pieczone z ziemniakami i jesiennną dynią

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

podudzia pieczone z ziemniakami cebula i dynią-smaczny jesienny aromatyczny obiad-polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 5 podudzi z kurczaka,
    3 srednie ziemniaki
    około 300 g obranej dyni
    2 cebule
    1\2 łyzeczki curry
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    przyprawa do kurczaka

    oliwa
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia kurczaka pieczone z ziemniakami i jesiennną dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy, usuwamy skóre, oprószamy przyprawami , lekko skrapiamy oliwa. Mięso układamy na dużej blaszce. Na każdej porcji mięsa układamy po odrobinie masła.
    2. Dynię obieramy ze skóry i kroimy w kostkę Ziemniaki równiez kroimy w kostke . Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Oprószamy je przyprawami , dodajemy troche oleju, mieszamy.

    3. Warzywa wykładamy na blachę pomiędzy pałkami kurczaka. Całość zapiekamy około 45-50 minut w temperaturze 190 stopni.
    Życzę smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kurczak Drób Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować