kuleczki marchewkowo-pieczarkowe

0 (0 ocen)

  • 50 min

najlepsze na imprezki, zapewniam,że znikają w mgnieniu oka :)

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:

    3 łyżki oliwy z oliwek,
    1 cebula drobno pokrojona,
    200 g marchewki,
    1 łyżeczka słodkiej papryki,
    250 g pieczarek,
    70 g koncentratu pomidorowego z puszki,
    350 g soczewicy przygotowanej wg opisu na opakowaniu,
    4 kromki białego pieczywa,
    2 jajka,
    30 g startego parmezanu,
    35 g startego sera feta,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kuleczki marchewkowo-pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marchewka z cebulką i pieczarkami 1. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż cebulę. Marchewkę obierz i pokrój w drobniutką kostkę, dodaj ją do cebuli i smaż około 7 minut.
    Pieczarki oczyść i pokrój drobniutko, dodaj je ze słodką papryką do warzyw, smaż około 10 minut.
  • z soczewicą i koncentratem pomidorowym 2. Wymieszaj z soczewicą, koncentratem pomidorowym i ostudź.
  • wszystkie skladniki kulek przed wymieszaniem 3. Chleb pokrój w małą kostkę- im mniejsza tym lepiej.
    Do warzyw dodaj chleb, jajka, oba sery, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
  • uformowane kulki przed pieczeniem 4. Uformuj kuleczki, układaj je na blasze i piecz w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 25 min.
    podaj z ostrym dipem lub keczupem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować