Ciasto kubanka z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt. Żółtka utrzeć z cukrem, ucierając dodać olej, chwilę ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem, dodać do żółtek. Następnie z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z ciastem najlepiej łyżką.Wylać na blaszkę 25x25. Piec w tem. 170C - 35minut. Po upieczeniu przekrój na pół i dolne ciasto nasącz kawą.
2.Masa:
W 1szkl. Soku rozpuszczamy budynie. Pozostały sok gotujemy w garnku, gdy się zagotuje wlewamy budyniową mieszankę i ponownie gotujemy-cały czas mieszając aż powstanie budyń. Masę wylewamy na ciasto i nakładamy 2blat biszkoptu nasączonego.
3.Masa śmietanowa:
Kremówkę ubić na puch. Galaretki rozpuścić w 400ml wrzątku-pozostawić do lekkiego stężenia. Tężejące wlać do kremówki i zmiksować. Posypać kokosem i udekorować perełkami.
Komentarze