Ciasto Kubanka z kokosem

0 (0 ocen)

Uwielbiam ciasta przekładane.

Składniki:

  • Ciasto
    8 jaj
    1 szkl. cukru
    1 szkl. mąki
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    5łyżek oleju
    1budyń brzoskwiniowy

    Poncz:
    1szkl. mocnej kawy

    Masa:;
    1l. Soku kubuś
    2budynie brzoskwiniowe

    Masa śmietanowa:
    0,5l kremówki
    2galaretki cytrynowe

    Dodatkowo:
    kokos
    perełki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Kremówka Desery

Ciasto kubanka z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt. Żółtka utrzeć z cukrem, ucierając dodać olej, chwilę ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem, dodać do żółtek. Następnie z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z ciastem najlepiej łyżką.Wylać na blaszkę 25x25. Piec w tem. 170C - 35minut. Po upieczeniu przekrój na pół i dolne ciasto nasącz kawą.
  • 2. Masa:
    W 1szkl. Soku rozpuszczamy budynie. Pozostały sok gotujemy w garnku, gdy się zagotuje wlewamy budyniową mieszankę i ponownie gotujemy-cały czas mieszając aż powstanie budyń. Masę wylewamy na ciasto i nakładamy 2blat biszkoptu nasączonego.
  • 3. Masa śmietanowa:
    Kremówkę ubić na puch. Galaretki rozpuścić w 400ml wrzątku-pozostawić do lekkiego stężenia. Tężejące wlać do kremówki i zmiksować. Posypać kokosem i udekorować perełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa śmietanowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować