Krupnik ogórkowy z grzybami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo lubię zimowe zupy bo są syte. Tym razem krupnik połączyłam z ogórkową i wyszło dwa w jednym.Do tego zapach lasu w postaci podgrzybków suszonych i wyszła pyszna zupka.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 ziemniaki

    3 marchewki

    20 dkg selera

    1 por biała część

    4 ogórki kiszone duże

    1/2 szklanki kaszy jęczmiennej

    1 garść suszonych podgrzybków

    sól do smaku

    1 łyżeczka majeranku

    70 dkg żeberek

    40 dkg wędzonego boczku

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik ogórkowy z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa starte i pokrojone 1. Ziemniaki, marchewkę obieram i myję oraz kroję w kostkę. Seler obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Por drobno kroję. Grzyby moczę w zimnej wodzie przed dobę. Do garnka przekładam warzywa, mięso, kaszę, dodaję grzyby odsączone z wody i gotuję na wolnym ogniu około godzinę do miękkości mięsa.
  • ogórki starte 2. Pod koniec gotowania dodaję starte na tarce jarzynowej ogórki, doprawiam solą i majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kasza Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować