Krupnik z pęczakiem i grzybami

5 (173 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Krupnik z sezonowym dodatkiem

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • porcja rosołowa z indyka lub inne mięso
    300 g odgotowanych grzybów
    100 g kaszy pęczak
    400 g ziemniaków
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    zielona część pora
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik z pęczakiem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalać wodą, zagotować i zebrać szumowiny. Włoszczyznę pokroić i dodać do wywaru, posolić, przykryć i zmniejszyć ogień pod garnkiem. Do wywaru wsypać kaszę i gotować około 20 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać razem z grzybami do zupy. Gotować do miękkości ziemniaków. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować