Kruche ciasto kakaowe. Cytrynowy budyń jaglany i jabłka z kompotu pachnące cynamonem. Wierzch posypany płatkami migdałowymi. Po prostu bardzo smaczne ciasto. Jabłka można zastąpić innymi owocami np. brzoskwiniami.
0 (0 ocen)
Porady
Do tego ciasta wykorzystałam jabłka z kompotu. Bardzo lubię korzystać z zapasów ze spiżarni. Jabłka schowane były do słoików pokrojone na ćwiartki i zalane syropem, dzięki temu zachowały się w całości. Aromatyczne, pachnące cynamonem, pyszne. Zrobione w lecie słoiki zawsze doskonale się sprawdzają. Czy to owoce, czy warzywa zawsze są pod ręką. Zawsze namawiam do zamykania darów lata i jesienie do słoiczków. To kruche ciasto kakaowe jest z budynie, ale jaglanym, nieco zdrowszym niż ten z torebki. Połączenie jabłek i budyniu zawsze cieszy się powodzeniem. W ogóle takie wilgotne ciasta maja więcej zwolenników. To bardzo smaczny deser. Zawsze znika bardzo szybko.
Komentarze