Kruche babeczki czekoladowe z nadzieniem karmelowym

4.5 (192 ocen)

Małe,słodkie,pyszne babeczki.

Składniki:

  • ciasto na babeczki,
    15 dag margaryna,
    30 dag mąka pszenna,
    2 łyżki cukier puder,
    2 szt żółtka,
    2 łyżki zimna woda,
    2 łyżki kakao,
    Krem karmelowy,
    1 kostka margaryna,
    1 szt masa karmelowa w puszce,
    posypka czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche babeczki czekoladowe z nadzieniem karmelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odłożyć 2 łyżki mąki a resztę zagnieść z margaryną , żółtkami, kakao ,cukrem pudrem i wodą.Ciasto wstawić na pół godziny do lodówki. Wylepić ciastem małe foremki do babeczek. Babeczki pieczemy około 15 min w 190 st.Po wyjęciu z pieca po około 15 min wyjąć babeczki z foremek i odłożyć do całkowitego wystudzenia.Krem;margarynę utrzeć dodawać po jednej łyżce masy karmelowej cały czas ucierając.Gotowym kremem za pomocą szprycy napełnić zimne babeczki i posypać czekoladową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować