cookyourself

O mnie:

Prowadzę bloga kulinarnego http://cook-yourself.blogspot.com/ Gotowanie i wszystko co z nim związane jest moją pasją od chwili, kiedy tylko nauczyłam się posługiwać nożem i widelcem. Od dzieciństwa uwielbiałam przesiadywać w kuchni Babci i podpatrywać jak jej sprawne ręce lepiły pierogi, pączki czy wycinały szklanką 'pampuchy'. To dzięki temu przesiadywaniu, połknęłam bakcyla do gotowania. Początki były trudne, ale starałam się jak tylko umiałam. Z dnia na dzień, z miesiąca na miesiąc coraz lepiej mi to wychodziło i (podobno) wychodzi do dzisiaj.

Liczba punktów za aktywność
33
Liczba obserwujących
1

Wyślij wiadomość
image-1m5k12o
Użytkownik cookyourself w dniu 02.07.2014 12:07 opublikował przepis :

tort z bitą śmietaną i masą truskawkową

Tort jest prosty w wykonaniu. Lekko wilgotny, puszysty i mało słodki. Polecam. Wyjdzie każdemu. Kolor tortu zależy od Waszego gustu. Może być również biały - bez barwników. Jako, że w tym roku miał być różowy - taki zrobiłam. Solenizantce się podobał i smakował.

image-0d3qk71
Użytkownik cookyourself w dniu 02.07.2014 11:55 opublikował przepis :

łatwe owsiane ciasteczka bez jajek

Ciastka są łatwe w przygotowaniu i robi się je w niecałe 45 minut. Są bardzo treściwe - to co do nich dodamy, to tylko nasz wybór. U mnie dzisiaj z jagodami goji. Do tego nie zawierają w sobie jajek, więc dla alergików idealne. Polecam!

image-10umo11
Użytkownik cookyourself w dniu 02.07.2014 11:45 opublikował przepis :

mexicana - burrito w pełnoziarnistej tortilli

Na burrito "czaiłam" się od jakiegoś czasu ale nigdy jakoś nie było nam po drodze. Do minionego weekendu :) Burrito to nic innego jak mięso mielone a'la chilli con carne zawinięte w tortillę. Ja dodałam od siebie jeszcze żółty ser, który podczas podsmażania tortilli ładnie się rozpuścił. Polecam.

image-1lyl99d
Użytkownik cookyourself w dniu 02.07.2014 11:22 opublikował przepis :

sernik na zimno na serku homogenizowanym z musem z truskawek

Najlepszy jaki jadłam! Robi się go błyskawicznie i błyskawicznie znika ze stołu. Plusem jest też to, że wszystkie składniki są łatwo dostępne i do tego jest na serku homogenizowanym. Dzięki połączeniu śmietany kremówki i serka, jest delikatny w smaku i gładki w konsystencji.