Ciasto krówka bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W 200 ml mleka rozrobić mąki. Resztę mleka zagotować z krówkami. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki, stale mieszając, gotować, aż masa zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, stale ucierając dodawać po łyżce przestudzonej masy budyniowej.
Herbatniki dosłownie chwilkę maczać w mleku i układać na dnie blaszki 24x27cm. Rozsmarować masę budyniową i przykryć kolejną warstwą namoczonych ciastek. Posmarować masą krówkową.
2.Serek dokładnie zmiksować z masą krówkową. Masę równomiernie rozsmarować na masie krówkowej. Przykryć ostatnią warstwą namoczonych herbatników.
3.Masę krówkową podgrzać wraz z masłem i mlekiem. Przestudzić i rozsmarować na wierzchu ciasta. Posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
Komentarze