Krokiety z czerwoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Składniki ciasta mieszamy i smażymy naleśniki z dwóch stron do zrumienienia. Nakładamy nadzienie, panierujemy. Usmażone krokiety podajemy polane drobiowym gulaszem.
2.Nadzienie: Cebulę kroimy w kostkę, rumienimy na oleju. Kapustę szatkujemy, dokładamy do cebuli. Podlewamy delikatnie wodą i dusimy pod przykryciem z dodatkiem octu, do miękkości.
Oddzielnie smażymy mięso. Łączymy razem i doprawiamy.
3.Gulasz: Cebulę kroimy w kostkę. Rumienimy na oleju, dokładamy pokrojoną w drobną kostkę pierś i razem obsmażamy. Podlewamy wodą. Dusomy do miękkości mięsa. Zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką. Na koniec doprawiamy do smaku.
Komentarze