Krokiety z chleba tostowego z kremem czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Roladki są pyszne i idealnie nadają się na śniadanie, zaspokojenie ochoty na "coś" słodkiego", czy po prostu jaka smaczna przekąska.

  • 20 min

Składniki:

  • (10 sztuk)
    10 kromki chleba tostowego
    10 łyżek kremu czekoladowego (u mnie z miodem i orzechami)
    Do panierowania:
    2 jajka + 2 łyżki mleka
    bułka tarta
    1 łyżka cukru waniliowego
    Dodatkowo:
    olej/masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Krokiety z chleba tostowego z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1dbvtwu 1. Kromki chleba tostowego (*) należy rozwałkować.
  • image-07s4b5n 2. Na każdym kawałku rozsmarować po 1 łyżce kremu czekoladowego.
  • image-11auuan 3. Chleb pozwijać w ruloniki.
  • image-21e7l5n 4. Roladki obtaczyć w jajku roztrzepanym z mlekiem oraz bułce tartej z dodatkiem cukru waniliowego (pamiętać też o bokach).
  • image-1au6xfd 5. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron (do zarumienienia się).
  • 6. Gotowe roladki odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Porady

(*) Należy to robić w zależności o pieczywa, bo w niektórym pieczywie skórka się kruszy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować