Krokiety z chleba tostowego

4.5 (149 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Krokiety trochę inne niż te tradycyjne, bo z chleba tostowego i parówek.
Bardzo smaczne, a pracy mało. Przepis, a raczej pomysł, który możecie wypróbować.

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 kromek chleba tostowego
    5 długich cienkie parówki
    2 jajka
    2 łyżki śmietany (dałam 18%)
    10 plasterków żółtego sera
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Krokiety z chleba tostowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z każdej kromki chleba tostowego odkroić cieniutko skórki z każdej strony i każdą kanapkę rozwałkować wałkiem do ciasta.
    Parówki przekroić na pół.
    Jajka roztrzepać ze śmietaną, szczyptą soli i pieprzu.
    Na każdą kromkę chleba ułożyć plasterek sera i parówkę. Zwinąć w rulonik dociskając troszkę mocnej na złączeniu.
    Obtoczyć krokiety w jajku ze śmietaną, a następnie w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju układając je złączeniem do dołu.

Porady

Parówki w przepisie można zastąpić kabanosem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować