Krem z pieczonej papryki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Robilam pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Zupa wyszla pyszna.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5duzych czerwonych papryk,2male cebule,1 marchewka,1zabek czosnku,
    Lyzka slodkiej papryki,troche papryki ostrej,sol,pieprz,przyprawa uniwersalna,oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Krem z pieczonej papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smarujemy umyte papryki olejem i pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku az zrobia sie czarne u mnie trwalo to ok 40 min.Marchewke i cebule kroimy na mniejsze czesci podsmazamy na oliwie,solimy dodajemy papryki w proszku i chwile przesmazamy aby papryka nabrala aromatu.Zalewamy woda ok 2 litrow.Po upieczeniu i ostygnieciu papryk,sciagamy z nich skore jezeli sa dobrze upueczone nie sprawia to problemu.Kroimy na mniejsze kawalki bez gniazdnasiennych!. Dodajemy do naszego wywaru doprawiamy i gotujemy ok25min.po tym czasie jak troche przestygnie dodajemy przecisniety czosnek i blendujemy zupe na gladki kre.. Na koncu doprawiamy wedle gustu:). Ja podalam ja z grzankami czosnkowo-pietruszkowymi. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować