Krem z pieczonej papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Smarujemy umyte papryki olejem i pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku az zrobia sie czarne u mnie trwalo to ok 40 min.Marchewke i cebule kroimy na mniejsze czesci podsmazamy na oliwie,solimy dodajemy papryki w proszku i chwile przesmazamy aby papryka nabrala aromatu.Zalewamy woda ok 2 litrow.Po upieczeniu i ostygnieciu papryk,sciagamy z nich skore jezeli sa dobrze upueczone nie sprawia to problemu.Kroimy na mniejsze kawalki bez gniazdnasiennych!. Dodajemy do naszego wywaru doprawiamy i gotujemy ok25min.po tym czasie jak troche przestygnie dodajemy przecisniety czosnek i blendujemy zupe na gladki kre.. Na koncu doprawiamy wedle gustu:). Ja podalam ja z grzankami czosnkowo-pietruszkowymi. Smacznego.
Komentarze