Krem czekoladowy z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

Zapraszam na mój 900-tny przepis, dzisiaj pora na coś zdrowego i słodkiego:)Jedna rada- dobrze opłuczcie kaszę pod bieżącą wodą i przelejcie wrzątkiem zanim ugotujecie kaszę, w przeciwnym razie będzie gorzka.

Składniki:

  • 50 g kaszy jaglanej (suchej kaszy)
    400 ml wody
    Szczypta soli
    50 g suszonych daktyli
    2 łyżeczki kakao
    1 łyżeczka stevii/cukier brzozowy lub cukier puder
    Owoce do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem Przekąski

Krem czekoladowy z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki przełożyć daktyle, zalać taką ilością wody aby je przykryła i zostawić do namoczenia.
  • image-18aamj2 2. Do rondelka wlać 200 ml wody, delikatnie posolić i zagotować. Dodać kaszę i gotować ją do miękkości. Ostudzić. Przełożyć do blendera.Wlać 50 ml wody i zmiksować.
  • image-07rsp4d 3. Następnie dodać odsączone daktyle i 150 ml i znów dokładnie zblendować.
  • image-1jf1f1p 4. Na koniec dodać kakao i stevię, po raz ostatni zmiksować. Przelać do pucharków lub szklanek, udekorować dowolnymi owocami. Krem podawać na ciepło lub schłodzony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle Kakao Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować