Kotlety z rydzów w chrupiącej panierce z serem

4.4 (5 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Rydze to mnie rarytas, w moich regionach ich nie ma, ale udało mi się dostać jakimś cudem na targu. Z tych większych kapeluszy zrobiłam kotlety panierowane z dodatkiem tartego żółtego sera.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Kapelusze większych rydzów u mnie 6 szt
    1 jajko roztrzepane do panierowania
    50 g sera żółtego startego na małych oczkach
    bułka tarta najlepiej własna
    sól, pieprz mielony
    masło klarowane do smażenia
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotlety z rydzów w chrupiącej panierce z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze oczyścić i szybko opłukać aby nie nabrały wody, posypać sola i pieprzem, panierować w jajku, serze i bułce tartej, smażyć na maśle klarowanym na rumiano .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować