Krewetki w chrupiącej panierce

4.5 (146 ocen)

Pyszna, niepracochłonna przekąska z krewetkami w roli głównej w pikantnej panierce z dodatkiem czosnku, sezamu i szczypty chilli.

Składniki:

  • 500 g krewetek tygrysich bez skorupek
    2 jajka
    ½ szklanki bułki tartej japońskiej
    ½ szklanki mąki pszennej
    ½ łyżeczki czosnku w proszku
    ½ łyżki płatków chilli
    2 łyżki sezamu
    1 łyżeczka soli
    ½ łyżeczki papryki słodkiej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Krewetki w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krewetki  w chrupiącej panierce 1. Bułkę tartą, sezam i przyprawy mieszamy ze sobą w misce. Każdą z krewetek obtaczamy najpierw w mące a następnie w roztrzepanych jajkach. Na koniec maczamy w panierce. Smażymy w głębokim oleju do zarumienienia około 3- 5 minut. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Czosnek Krewetki Krewetki tygrysie Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakowało Wam to danie, sprawdźcie też inne przepisy na krewetki tygrysie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Japońska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować