Pyszna, niepracochłonna przekąska z krewetkami w roli głównej w pikantnej panierce z dodatkiem czosnku, sezamu i szczypty chilli.
Składniki:
500 g krewetek tygrysich bez skorupek
2 jajka
½ szklanki bułki tartej japońskiej
½ szklanki mąki pszennej
½ łyżeczki czosnku w proszku
½ łyżki płatków chilli
2 łyżki sezamu
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki papryki słodkiej
olej do smażenia
Krewetki w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę tartą, sezam i przyprawy mieszamy ze sobą w misce. Każdą z krewetek obtaczamy najpierw w mące a następnie w roztrzepanych jajkach. Na koniec maczamy w panierce. Smażymy w głębokim oleju do zarumienienia około 3- 5 minut. Gotowe.
Komentarze