Kotlety z Łososia

4.33 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Takie kotleciki możemy przygotować na kolacje Wigilijną lub piątkowy obiad. Kotlety są bardzo pyszne, smak ich rozpływa się w ustach, lepszych nie jadłam.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 500 g ryby surowej Łosoś bez skóry
    • 100 g ryby wędzonej Łosoś
    • 4szt. ugotowane na twardo jajka
    • 1 szt. surowego jajka
    • 2 łyżeczki musztardy
    • 1 łyżka kopru
    • ½ łyżeczka czosnku granulowanego
    • 2 łyżki bułki tartej+ do panierki
    • 1 łyżka miodu
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotlety z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Rybę surową, wędzoną kroję bardzo drobno, przekładam do miski.
    Jajka ugotowane obieram, drobno siekam, łączę z rybą.
  • ryba 2. Następnie wbijam jajko surowe, dodaję musztardę, miód, wsypuję koperek, bułkę tartą, sól, pieprz. Dokładnie mieszam, wyrabiam podłużne kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • 3. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
    . Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować