KOTLETY SCHABOWE ZAPIEKANE Z PAPRYKĄ I SEREM

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kotlety schabowe zapiekane z papryką i serem to idealna propozycja na szybki i smaczny obiad. Tak przygotowane kotlety sprawdzą się również na domową imprezę. Przygotowanie dania jest bardzo proste.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu,
    przyprawa do kotletów schabowych,
    3-4 jajka,
    bułka tarta,
    2 czerwone papryki,
    1 cebula,
    żółty ser.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Schabowy

Kotlety schabowe zapiekane z papryką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry około 1 cm i rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy przyprawą do kotletów schabowych. Przyprawę możemy zastąpić solą, pieprzem i słodką papryką.

    Jajka mieszamy ze szczyptą soli.

    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

    Mięso panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej, smażymy z obu stron na złoty kolor. Kotlety przekładamy na blaszkę piekarnikową.

    Paprykę oraz obraną cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju około 3-4 minut. Warzywa delikatnie solimy.

    Przygotowane warzywa przekładamy na kotlety schabowe około 2 łyżek.

    Na każdego kotleta układamy plaster sera.

    Schabowe zapiekamy około 10-15 minut do momentu rozpuszczenia się sera.

    Gotowe. Smacznego.

Porady

Schabowe można usmażyć dzień wcześniej, a później tylko zapiec.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować