Kotlety schabowe w panierce curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Musztardę wymieszać z 4 łyżkami oleju, sokiem z cytryny, obranym, zmiażdżonym czosnkiem, doprawić Vegetą oraz pieprzem.
Kotlety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posmarować przygotowaną marynatą, ułożyć ciasno w misce i przykryć, odstawić do lodówki na 6-8 godzin.
Cebulę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka wbić do miski i wymieszać z cebulą.
Bułkę tartą wymieszać z przyprawą curry.
Kotlety zanurzać w jajkach roztrzepanych z cebulą, a następnie dokładnie panierować w bułce tartej z curry.
Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć na rumiani po 10 minut z każdej strony
Komentarze