Kotlety schabowe w panierce curry

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe bez kości
    2 łyżki musztard curry
    1-2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta
    2 łyżki soku z cytryny
    4 łyżki oleju
    10dag bułki tartej
    2 jajka
    1 cebula
    1 łyżeczka łagodnej curry
    Pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne Kotlety

Kotlety schabowe w panierce curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Musztardę wymieszać z 4 łyżkami oleju, sokiem z cytryny, obranym, zmiażdżonym czosnkiem, doprawić Vegetą oraz pieprzem.
    Kotlety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posmarować przygotowaną marynatą, ułożyć ciasno w misce i przykryć, odstawić do lodówki na 6-8 godzin.
    Cebulę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka wbić do miski i wymieszać z cebulą.
    Bułkę tartą wymieszać z przyprawą curry.
    Kotlety zanurzać w jajkach roztrzepanych z cebulą, a następnie dokładnie panierować w bułce tartej z curry.
    Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć na rumiani po 10 minut z każdej strony
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować