Kotlety pieczarkowo-jajeczne

4.5 (168 ocen)

Pyszne jarskie danie z jajek, sera żółtego, pieczarek i ulubionej zieleniny.

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    2 jajka surowe
    pęczek pietruszki
    500 g pieczarek
    15 dag startego cheddara
    sól lub vegeta
    pieprz kolorowy
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety pieczarkowo-jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki drobno siekamy, lub mielimy przez maszynkę. Smażymy na patelni, aż odparują. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Jajka siekamy w drobną kostkę. Dodajemy posiekaną zieleninę i starty ser.
  • gotowa masa 3. Wbijamy surowe jajka. Masę wyrabiamy.
  • 4. W rękach formujemy kotleciki, które panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy same lub z ulubioną surówką.

Porady

Jeśli lubimy wyraziste ostre smaki możemy dodać posiekaną papryczkę chili. Zamiast pietruszki możemy użyć kolendry.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować