Kotlety mielone z warzywami

4.5 (172 ocen)

  • 30 min

absolutnie przepyszne w smaku! świetne urozmaicenie klasycznych kotletów mielonych

  • 30 min

Składniki:

  • 500 gr mięsa mielonego wieprzowo- wołowego
    2 jajka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/2 selera
    1/2 kapusty pekińskiej
    1/3 pora
    1 bułka kajzerka
    mleko
    sól, pieprz, słodka papryka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno posiekać.
  • 2. Bułkę namoczyć w mleku.
  • 3. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
  • 4. Cebulę i por drobno pokroić, a następnie podsmażyć na oleju.
  • 5. Następnie dodać marchew, pietruszkę, seler, kapustę i jeszcze chwilę podsmażyć. Odstawić do przestudzenia.
  • 6. W misce wymieszać mięso, odciśniętą bułkę, jajka, podsmażone warzywa. Całość przyprawić solą , pieprzem, papryką i dokładnie wymieszać. Jeśli masa będzie za rzadka dodać odrobinę bułki tartej.
  • 7. Formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować