Kotlety mielone z fasoli z marchewką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na wegetariańskie kotlety z fasoli z dodatkiem marchewki. Kotlety wyśmienicie smakują zarówno do obiadu jak też z chlebem. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej białej fasoli
    1 ugotowana średnia marchewka
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka pokrojonych listków oregano
    2 łyżki przyprawy do dań z fasolą
    1 jajko
    1 łyżka oleju
    6 łyżek z czubkiem mielonych otrębów gryczanych
    1 łyżka bułki tartej
    Ponadto :
    olej do smażenia
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne

Kotlety mielone z fasoli z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone z fasoli z marchewką 1. Ugotowaną fasolę obieramy z łusek i przekładamy do wysokiego naczynia. Marchewkę kroimy w kosteczkę. Listki oregano myjemy i kroimy na drobno.
    Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę, przekładamy do fasoli i blendujemy. Do masy dodajemy jajko i olej, przyprawę, mieszamy. Dodajemy marchewkę i oregano, wsypujemy mielone otręby gryczane, bułkę tartą i mieszamy.
    Formujemy zgrabne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
    Przed podaniem posypujemy zielonym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować