Kotlety mielone "cztery sery" z pieczarkami - mocno serowe

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 5 osób

Nudny kotlet? Zapomnijcie:). Z takiej wersji będą zadowoleni miłośnicy serów. Ja do nich należę, dlatego zajadałam się nimi ze smakiem. Polecam!

  • 40 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 300 g miesa mielonego
    300 g pieczarek
    2 cebule
    50g sera pleśniowego z niebieską pleśnią
    50g sera cheddar
    50g sera gouda
    50g sera mozzarella
    1 czerstwa bułka
    3 ząbki czosnku
    1 jajko
    sól, pieprz, majeranek, papryka słodka
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Kotlety mielone "cztery sery" z pieczarkami - mocno serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Studzimy.
  • 2. Wszystkie sery ścieramy na tarce. Mozzarellę odkładamy (posłuży do posypania kotletów). Mieszamy z mięsem, pieczarkami z cebulą, posiekanym czosnkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem i przyprawami. Ugniatamy do powstania gładkiej masy. Formujemy nieduże kotlety.
  • 3. Kotlety obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia wierzch posypujemy mozzarellą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować