Kotlety królowej Bony

5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gromadzę przepisy od znajomych i rodziny. Ten dostałam kiedyś od mojej cioci.

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    2 jajka
    bułka tarta
    mąka
    łyżka masła
    łyżeczka musztardy
    łyżeczka śmietany
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety królowej bony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy. Oprószamy pieprzem i przyprawą uniwrsalną.
  • 2. Przygotowujemy farsz: jedno jajko gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy
    i drobno siekamy. Mieszamy z masłem, musztardą, śmietaną i natką. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Na filety nakładamy farsz i zwijamy. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z ryżem lub ziemniakami oraz surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować