Kotlety jajeczne

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Kotlety jajeczne to doskonały pomysł na świąteczny obiad.

  • 10 min

Składniki:

  • jajka 8 sztuk
    żółty ser 10 dkg
    cebula 1/4 sztuki
    suszona natka pietruszki 3 szczypty
    sól 4 szczypty
    pieprz 2 szczypty
    papryka słodka w proszku 2 szczypty
    bułka tarta 2/3 szklanki
    olej do smażenia 1/3 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować sześć jajek na twardo. Jajka pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, żółty ser zetrzeć na tarce. W misce połączyć ugotowane jajka, cebulę, żółty ser, sól, pieprz, pietruszkę, paprykę, surowe jajko i trzy łyżki bułki tartej. Wszystkie składniki dobrze połączyć i uformować kotlety. Roztrzepać jedno jajko. Kotlety obtoczyć w jajku następnie w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni z olejem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować