Kotlet schabowy z sosem serowym i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kiedy zostały nam schabowe z poprzedniego dnia albo znudziły nam się tradycyjne, polecam prosty sposób.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • Cebula
    • ½ kg pieczarek
    • 2 serki topione
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlet schabowy z sosem serowym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • panierka 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Obtaczamy w mące, zanurzamy w jajku i panierujemy bułce tartej.
  • kotlety 2. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • cebula 3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 4. Do cebuli dodajemy pieczarki.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • serki 5. Dokładamy serki i mieszamy do chwili rozpuszczenia.
  • kotlety 6. Pieczarki układamy na kotletach.
    Danie gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

To może cię zainteresować