Kotlet schabowy otulony lassagne

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Schabowe kotlety zawsze są popularne ale trzeba trochę urozmaicić, wzbogacić, upiększyć a więc użyłam do tego płatów makaronu.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 10 płatów makaronu lassagne
    • 1 połowa fileta z kurczaka
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Długie plastry ogórka w sosie musztardowym lub innego
    • Kilka papryczek konserwowych
    • 1 opakowanie sera w plastrach
    • Passata
    • 10 dag sera żółtego
    • ½ pęczka szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Zapiekanki

Kotlet schabowy otulony lassagne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy i doprawiamy solą.
  • mięso 2. Panierujemy najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
  • mięso 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • makaron 4. Makaron gotujemy ale trzeba uważać żeby się nie rozgotował.
    Płaty makaronu rozkładamy.
  • ser 5. Na każdy kawałek makaronu układamy plaster sera żółtego.
  • kotlet 6. Następnie kotlet.
  • ogórek 7. Plaster ogórka.
  • papryka 8. Na ogórka kładziemy paprykę.
  • roladki 9. Zawijamy roladki.
  • roladki 10. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • passata 11. Polewamy passatą.
  • ser 12. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy zapiekankę
  • danie 13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

To może cię zainteresować