Kotlet mielony z ryżem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Urozmaicone klasyczne kotlety mielone. Sycące i smaczne w wersji obiadowej.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g mięsa mielone z łopatki wieprzowej
    1 szklanka ryżu
    3 jajka
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 mała czerstwa bułka
    Mleko do namoczenia bułki
    1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
    Sól / pieprz
    Bułka tarta do panierowania
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlet mielony z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlet mielony z ryżem 1. Mięso mielone wyrabiamy z ugotowanym ryżem al Dante , cebule kroimy w kostkę zeszklić na tłuszczu i przestudzoną dodać do mięsa mielonego oraz drobno posiekane ząbki czosnku. Następnie dajemy przyprawę do mięsa mielonego, sól i pieprz do smaku. Bułkę namoczyć w mleku – odsączyć na sitku i dodać do mięsa następnie dajemy jajka i wyrabiamy mięso dokładnie.
    Formujemy kotlety mielone i obtaczamy w bułce tartej następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować