Kotleciki z mięsa mielonego i ryżu

4.39 (176 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealne na obiadek dla smakoszy ryżu i mięsa.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki ryżu
    50 dag mięsa mielonego
    2 jajka
    1 cebula
    przyprawa do mięsa mielonego
    sól czosnkowa
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

4.39 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z mięsa mielonego i ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko. Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy. Do mięsa mielonego dodajemy ryż, cebulkę podsmażoną, jajko i doprawiamy do smaku pieprzem, solą czosnkową i przyprawą do mięsa mielonego.
    Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.

Porady

Kotleciki podaję z sosem pieczarkowym i kapustą pekińską.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować