Kotleciki z kurczaka z kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlety aromatyczne, soczyste z kurczaka drobno siekanego oraz kapustą kiszoną i pieczarkami. Podawane z młodymi ziemniaczkami, posypane koperkiem, myślę że każdego skusi do zrobienia ;)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • Filet z kurczaka
    • 15 dag kapusty kiszonej
    • 10 dag pieczarek
    • Cebula
    • 2 jajka
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • 2 łyżki maki pszennej
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • Bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z kurczaka z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Fileta drobno kroimy i przekładamy do miski.
  • cebula 2. Cebulę obieramy i również drobno kroimy, wkładamy do kurczaka.
  • pieczarki 3. 3. Pieczarki kroimy oraz kapustę i wkładamy do miski.
  • jajka 4. 4. Wbijamy dwa jajka
  • 5. 5. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.
  • mąki 6. 6. Wsypujemy mąki.
  • 7. 7. Dokładnie mieszamy i robimy ręką kotleciki.
  • kotlety 8. 8. Obsypujemy bułką tartą i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • kotlety 9. 9. Kotleciki gotowe.
    10. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować