Kotleciki z jajek

4.99 (198 ocen)

  • 20 min

Kiedy brak pomysłu na piątkowy obiad te kotleciki będą idealne. Są szybkie w przygotowania a przy tym bardzo smaczne

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jajek
    3 łyżki bułki tartej
    szczypiorek
    sól, pieprz
    masło klarowane lub olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Kotleciki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0wtevo3 1. 4 jajka ugotuj na twardo, jedno pozostaw surowe. Ugotowane wcześniej jajka drobno pokrój, dodaj posiekany szczypiorek, dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec wbij surowe jajko i dokładnie wymieszaj. Dodaj bułkę tartą i uformuj małe kotleciki.
  • image-1jip848 2. Gotowe kotlety smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż staną się złocisto rumiane.

Porady

Kotleciki przed smażeniem można obtoczyć w bułce tartej, aby były jeszcze bardziej chrupiące, ale i niestety... bardziej kaloryczne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować