kotleciki z jajek

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

Jeśli zdarzy ci się ugotować za dużo jajek na twardo, to ten przepis pomoże ci je spożytkować:) polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • - 4 jajka ugotowane na twardo
    - cebula
    - ser żółty (kawałek)
    - szczypiorek/bazylia
    - sól, pieprz
    - 1 jajko i bułka tarta
    - olej
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Kotleciki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaną cebulę przesmażamy na maśle/oleju. Jajko, szczypiorek i bazylię drobno siekamy. Żółty ser ścieramy na grubej tarce. Wszystkie składniki mieszamy dodając całe jajko i łyżkę bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować