Kotleciki z jajek.

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Smaczne kotleciki ,które możemy podać z ziemniakami i dowolną surówką.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    1 surowe jajko
    1 bułka namoczona i odciśnięta
    sól,pieprz
    masło do smażenia
    posiekany szczypiorek
    bułka tarta do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Kotleciki z jajek. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać odciśniętą bułkę,przyprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.
  • 2. Z masy formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym maśle po kilka minut z każdej strony.
  • 3. Upieczone kotleciki posypać posiekanym szczypiorkiem.

Porady

Z porcji wyszło mi 8 kotlecików.Jeżeli masa jajeczna jest zbyt rzadka możemy dodać do niej 1-2 łyżki tartej bułki i włożyć na kilka minut do lodówki.Możemy podać z ziemniaczkami lub ryżem,oraz ulubioną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować