Kostka piernikowo-czekoladowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealne w sytuacjach gdy nie mamy czasu na wymyślne składane ciasta.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Krem piernikowy:
    - 250 g serka mascarpone
    - 2 łyżki cukru pudru
    - 2 łyżeczki przyprawy do piernika

    Krem czekoladowy:
    - 10 dag margaryny
    - 3 łyżki cukru pudru
    - 10 dag białej czekolady

    Dodatkowo:
    - 48 sztuk herbatników
    - świąteczne ciastka do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kostka piernikowo-czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem piernikowy: Serek mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy przyprawę do piernika i ponownie mieszamy. Małą część kremu przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
  • 2. Krem czekoladowy: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem do białości. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Letnią czekoladę stopniowo dodajemy do utartej margaryny i ucieramy.
  • 3. Składanie: Ciasto składamy od dołu
    - herbatniki (16 sztuk na warstwę)
    - krem czekoladowy
    - herbatniki
    - krem piernikowy
    - herbatniki
    - rozetka i ciasteczko
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować