Korpusy kruchych tartaletek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Korpusy kruchych tartaletek są proste w wykonaniu. Idealne do wypełnienia słodkim kremem lub nadzieniem. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    100 g masła
    2 łyżeczki cukru pudru
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    1 łyżeczka proszku
    1 łyżka mąki z czubkiem do podsypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Korpusy kruchych tartaletek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Korpusy kruchych tartaletek 1. Masło kroimy na małe kawałki i wkładamy do miski, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozcieramy w rękach masło z mąką aż uzyskamy kruszonkę. Do powstałej kruszonki dodajemy resztę składników i zagniatamy.
    Ciasto przekładamy do woreczka foliowego i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
    Po tym czasie ciasto wykładamy na stolnicę posypaną mąką i wałkujemy na cienki placek.
    Ciastem przykrywamy foremki i wypełniamy nim środki, lekko dociskając.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować