Korpusy rurek

  • wyświetlono: 627 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Kruchutkie korpusy rurek które mają piękny kształt i nie kruszą się podczas ściągania z formy. Można je nadziać tym na co mamy ochotę :)

Anitka0804
  • 30min

Składniki

500 g mąki
250 g margaryny
1 szklanka śmietany gęstej 18%
2 żółtka

Sposób przygotowania przepisu:

Korpusy rurek

  • 1. Mąkę posiekać z margaryną dodać żółtka i śmietanę zarobić ciasto. Ciasto rozwałkować na cienki placek, ponacinać na paski i zawijać na foremkę od rurek. Piec ok.15 minut w temp.180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylana słodkociasta i deseryrurkidowolne nadzieniekorpusy rurek

Komentarze

Podobne przepisy

Rurki z kremem

Dodane przez: Jaga85

Rurki z kremem

Przepis na ciasto mam z czasów...

rurki

Dodane przez: bananek

Rurki nadziewane

Pyszne rurki ze śmietaną

Rurki Magdalenki

Dodane przez: IlonaJ

Rurki "Magdalenki"

Rurki te piekę zawsze z moją córką...

rurki

Dodane przez: Jaga85

Rurki francuskie z porzeczką

Aby ożywić smak tradycyjnych rurek...

image-13sd5ho

Dodane przez: Mariola123

RURKI Z KREMEM KUKUŁKOWYM

Rurki z pysznym, kukułkowym kremem...

Rurki z bitą śmietaną.

Dodane przez: BABECZKA 35

Rurki z bitą śmietaną.

Bardzo słodkie,ale trudno im się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE